Volgers

woensdag 9 juli 2014

Bannockburn Live.


 We zijn dit jaar op een voor ons doen vreemde tijd naar Schotland gegaan vanwege een festival rond een veldslag bij Bannockburn.
Dit was allemaal 700 jaar geleden en wie er meer over wil weten, er is een programma op zondagavond op BBC2 wat de geschiedenis hierover onderzoekt.

Uitzicht naar Stirling Castle.


Er was een heel campement opgebouwd, met bewoners, die alles naspeelde en ook uitleg gaven over waar ze mee bezig waren.Er waren ook deelnemers uit Dordrecht,ze dedn in Nederland ook mee aan dit soort dingen.Ze waren boogschutters, die trouwens alleen voorkwamen aan de kant van de Engelsen.Robert the Bruce.


Het was een mooi spectakel, en we waren blij dat we er op tijd waren, voor 10 uur, wel even in de rij gestaan voor we naar binnen konden, maar in alle rust alles kunnen bekijken.
Later op de dag stonden er overal hele lange rijen en er is ook ruim 20.000 man binnen de poorten geweest in 2 dagen.Er was ook een stand van The Great Tapestry of Scotland, en daar kon iedereeen die het wilde ook een stukje meeborduren.
Daar ik dit dank zij Erna Liedermooij al aan het volgen was via facebook, was het dubbel leuk.
En 's avonds konden we weer genieten van dit uitzicht.

wordt vervolgd,

groetjes Yvon.


5 opmerkingen:

Ann zei

Ik denk dat jij een fijne reis naar Schotland hebt gehad maar ... wat is in vredesnaam een midge? :-)
Je "Home is ..." is al goed aan het vorderen! Ben benieuwd naar de volgende verdieping!
Groetjes,
Ann

Elisa Meuwese zei

Wat een leuke foto van jou zo bezig aan het borduurwerk :) Prachtige foto's van schotland :)

Giovanna zei

Wat mooi! En zo te zien goed weer ook :-)

Margreet zei

Ooooo, die foto boven je blog! Wat verlang ik weer naar Schotland. Wat is het toch schitterend daar. En de mensen zijn zo vriendelijk. Blij dat we hier nooit last hebben van midges.

Journeys to Scotland zei

How exciting to have been at Bannockburn this year! I am happy for you that you got to be there and thanks for the wonderful pictures.